I weekenden i uge 39 gik turen for GreenOutdoor til Vejers i Sydvest jylland. I Vejers mødtes vi af en by som til forveksling kunne ligne Vorupøre heroppe i Nordvest, byen var super flot pyntet op med Halm-mænd og Rav i alle afskygninger. Nede ved stranden var der opstillet et kæmpe stort telt, hvor der var en helt masse udstillere og sælger, her fandt vi også Anders Damgaard, som på festivallen omtales som Ravguruen. Anders Stod og fortalte om Rav med blandt andet insekter i. Og så kunne man komme med sit eget rav og få ham til at fortælle hvad det er der er i ravet. Og om der er tale om Danefæ. Anders var super god til at fortælle så alle nærmest blev opslugt af hvad han fortalte og han var super god til at tale til både små og store og unge som ældre.

Vi fik set på alle de fine boder og fik snakket med et par vikinger. Lørdag aften kl. 19.30 skulle Vi fra Greenoutdoor på banen og havde arrangeret en RAV SKATTEJAGT. Vi gik på stranden og lagde rav ud og der blev lagt 2 større stykker ud som blev lagt med ca. 350 og 400 meters mellemrum og i hver sin side af stranden. Disse 2 stykker var så SKATTEN, som finder måtte beholde, dog havde 1. pladsen mulighed for at bytte sit fund til 2 Ravlygter fra GreenOutdoor, som ligesom alle vores nye lygter har trykt GreenOutdoor på.

Kl. 20.00 lød startskuddet og der var et stort fremmøde på trods af et voldsomt skybrud lige inden, alle sigter ned mod stranden og der var dejligt vejr på resten af turen. kl. ca. 21.30 stod vi tilbage i telt og tog imod folk som stille og roligt kom tilbage og alle ventede spændt på om nogle havde fundet de store stykker??? En midaldrende kvinde kommer så, med et fint stort stykke på størrelse med en knyttet barnenæve. Det var 2. pladsen og alle snakkede om at så måtte 1. pladsen godt nok være stort og gad vide om det stadig ligger dernede, blæsten er trukket op og det er begyndt at blive noget koldt og derfor løber folk ikke ligefrem tilbage på stranden... Efter ca. 5 min hvor folk har beundret den flotte 2. plads, så siger en midaldrende mand, gav vide om det her så er den omtalte 1. plads?

Alle vender sig rundt og kigger med store øjne på et meget smukt og temmelig stort stykke rav, som vi naturligvis straks genkender, et sus går nærmest igennem hele gruppen.

- Ja stort tillykke tilkendegiver vi så. - Og manden smågriner og siger at han nær havde ladet det ligge. Kvinden som vandt 2. pladsen udbryder så. - For søren da Per det havde du da ikke sagt noget om... Det viser sig nemlig at 1. og 2. pladsen er søskende, storebror og lillesøster og de har gået sammen hele tiden. Det er ret så imponerende må vi sige... Stort tillykke til dem begge. Per valgte i første omgang at bytte sit stykke til 2 af vores ravlygter, men ombestemte sig og tog sit meget fine stykke rav med hjem i stedet.

Flere kommer op fra stranden og vi kigger selvfølgelig alles fund igennem, hvis de ønsker det og sortere evt. skidt og sten fra. Alle fik en god håndfuld rav og masser af frisk havluft med hjem. Alle var tilfredse og havde haft en dejlig aften. Vi siger 1000 tak og på gensyn i 2020 i Vejers.

Næste år vil der være forbedringer i formidlingen af arrangementet og blinkende lys på stranden, så ingen bliver væk.

Følg os på FACEBOOK OG INSTAGRAM - GREENOUTDOOR